Carrièretips

Er zijn vele boeken en artikelen geschreven over het bouwen van een carrière. Wat een carrière betekent voor jou als student is een behoorlijke zoektocht in het leven. Dat zal niet altijd even makkelijk zijn.

Met de ervaring van pijn (bijv. niet uitgenodigd worden voor een sollicitatie, een afwijzingsbrief ontvangen, (nog) niet geschikt worden geacht voor een functie, (nog) niet over de juiste papieren beschikken, etc.) stoom je de arbeidsmarkt op.     

Belangrijk is dat het je het besef krijgt dat bouwen aan een carrière ook `werk of werken’ betekent. Je kunt er boeken over lezen, adviezen en tips opvolgen van professionals, naar netwerkbijeenkomsten gaan, een workshop `videosollicitatie’ of `sollicitatiebrief schrijven’ volgen. Of je kunt wat anders bedenken wat goed bij jou past. Maar … je moet er in jouw leven wel aan blijven werken: 1% inspiratie, 99% transpiratie.

Hieronder geven wij jou enkele tips van websites en boeken die je mogelijk verder kunnen helpen als mbo-student, hbo-student of als afgestudeerde of reeds werkende op dit beroepsniveau.    

 

Tips voor jou als mbo’er / hbo’er

Tips voor een carrière

Tips voor een doorstromer

Tips voor een startende ondernemer

Vacatures

Bekijk ons actuele aanbod van vacatures en solliciteer!

Direct inschrijven

Schrijf je in en wij gaan voor je op zoek naar de perfecte job!

Solliciteren

MBO werkt helpt je verder. Neem contact met ons op via het Contactformulier

Lees ook de sollicitatietips van Carrieretijger

Curriculum Vitae

Waarom zou je nog een CV (Curriculum Vitae) maken?

Jij bent authentiek als persoon. Wat jij hebt gestudeerd of geleerd en wat je als bagage aan werkervaring meeneemt, hebben jou gevormd zoals je vandaag de dag bent. Bij het maken van je CV wil je graag dat de potentiële werkgever of opdrachtgever een goede indruk krijgt van jou via een paar A4-tjes.

Je solliciteert niet voor niets op die ene fantastische baan. Maar eerlijk is eerlijk: het CV is een afspiegeling van jouzelf. Staan er onwaarheden op of maak je jezelf net ietsje interessanter om beter in het gevraagde profiel te passen? Dan val je een keertje door de mand!

Ben jij recht door zee? Dan blijkt dat uit jouw CV. Waarom zou je een origineel CV maken? Omdat je staat voor je verleden en daar je verantwoordelijkheid voor neemt. Omdat je met alles wat erop staat, kiest voor de baan waarop je solliciteert.

Lees er verder alles over op Solliciteer.net

Linkedin

LinkedIn is een platform voor (het opbouwen van) jouw zakelijk netwerk.

MBO werkt geeft je 10 LinkedIn tips voor zowel (beginnende) werknemers als voor startende ondernemers. Klik hier!

×